Czwartek, 07.10.2025, 2:53 AM
Witaj Gość | RSS

ZBIERACZEK KULINARNY Eli

Główna | Rejestracja | Wejdź

Galaretka z kurczaka

Składniki: 2,5 litra rosołu, 1 opakowanie żelatyny (na 2,5 l wody), marchewka i pietruszka z rosołu, kurczak z rosołu, puszka groszku, pieprz, sól, maggi, 2 jajka 

Mięso oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. Do gotowego rosołu dodajemy żelatynę, dokładnie rozpuszczamy. Doprawiamy maggi i pieprzem. Warzywa kroimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy w plastry. W miseczki wkładamy po porcji mięsa , pietruszki, marchewki, plasterki jajka, i groszek konserwowy po łyżce do każdej. Zalewany rosołem z żelatyną i odstawiamy do wystygnięcia i wstawiamy do lodówki. Galaretkę dekorujemy zieloną pietruszką i podajemy jako dodatek ocet.

                                                  *****

Hod dog z ciasta francuskiego

 Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 parówki, 4 plastry sera żółtego, ziarna słonecznika , sezamu lub inne jak kto woli,  jajko 

 Ciasto dzielimy na 4 części. Parówkę zawijamy w plaster żółtego sera, a następnie w ciasto francuskie. Wierzch smarujemy jajkiem i posypujemy ziarnami . Pieczemy w temp. 220 stopni C przez ok. 15 minut.

                                                  *****

Wyszukiwanie

Kalendarz

«  Lipiec 2025  »
PnWtŚrCzwPtSobNie
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Statystyki


Ogółem online: 1
Gości: 1
Użytkowników: 0
Strona www zarządzana przez system uCoz