Czwartek, 07.10.2025, 3:22 AM
Witaj Gość | RSS

ZBIERACZEK KULINARNY Eli

Główna | Rejestracja | Wejdź

Królik pieczony w majeranku.

Składniki: 1 królik, 2 cebule, majeranek, vegeta, 2-3 łyżki mąki, sól, pieprz, olej.

Włożyć królika na kilka dni do zamrażarki aby mięso skruszało. Rozmrozić królika i poporcjować, moczyć przez godzinę następnie oprószyć mięso solą i pieprzem. Mięso podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać półplasterki cebuli,vegetę, majeranek. Podlać wodą i dusić do miękkości. Wyjąć i podsmażyć na patelni aż się zrumieni. Powstały sos zaprawić mąką. Podawać królika z ziemniakami i surówką.

                                                 *****

Wyszukiwanie

Kalendarz

«  Lipiec 2025  »
PnWtŚrCzwPtSobNie
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Statystyki


Ogółem online: 1
Gości: 1
Użytkowników: 0
Strona www zarządzana przez system uCoz