Sernik z owocami
Składniki: Opakowanie biszkoptów, 45 dag serka homogenizowanego waniliowego, 3 żółtka, 5 dag cukru pudru, 150 ml śmietany kremówki, 3 łyżki żelatyny, pół szklanki owoców ( z kompotu, konfitury), owoce do dekoracji.
Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, podgrzać by się rozpuściła. Tortownicę wyłożyć folią , na dnie ułożyć biszkopty. Żółtka utrzeć na parze z połową cukru pudru. Kremówkę ubić z pozostałym cukrem pudrem i połączyć z 2/3 żelatyny. Masę żółtkową wymieszać z serkiem i śmietaną . Odłożyć 1/3 masy , resztę wyłożyć na biszkopty, zastudzić. Owoce zmiksować , połączyć z resztą żelatyny i sera. Wyłożyć na sernik ozdobić owocami i zastudzić.